naar top

Mondmaskers voor de bevolking

Gepubliceerd op wo 29 april 2020
De gemeente Kraainem stelt mondmaskers ter beschikking van haar inwoners.

Stoffen mondmaskers voor de bevolking

Beste inwoner,

De gemeente Kraainem stelt mondmaskers ter beschikking van haar inwoners. Zij zijn geenszins een absolute bescherming voor uzelf, maar zijn een aanvulling op de gekende veiligheidsmaatregelen (handen wassen, social distancing,…). Stoffen mondmaskers beperken het risico dat u anderen besmet door vochtdruppels te verspreiden.

Door de schaarste werden de mondmaskers besteld bij verschillende leveranciers. Zij zijn dus niet allemaal uit hetzelfde materiaal vervaardigd. Hou hiermee rekening bij het onderhoud ervan.

Voor meer informatie inzake gebruik en veiligheidsvoorschriften verwijzen wij u naar:

https://www.kraainem.be/nl/mondmaskers

Bij de bestelling van uw mondmaskers zal u een vakje moeten aanvinken waarmee u bevestigt voormeld document te hebben gelezen.

De gemeente voorziet één mondmasker per persoon ouder dan 12 jaar. Er zullen voldoende mondmaskers voorhanden zijn om de hele bevolking te bedienen. Aangezien de leveringen in fases gebeuren, vragen wij evenwel om nog geen masker te reserveren indien u er reeds zelf één hebt of niet in een situatie verkeert waarbij het dragen van een mondmasker verplicht is. Wij proberen de eerste leveringen te behouden voor diegenen die ze echt nodig hebben.

U kan uw mondmasker(s) reserveren via volgend aanvraagformulier (één formulier per gezin):

https://www.kraainem.be/nl/formulier/201/mondmaskers-bestelformulier

De mondmaskers worden in uw brievenbus bezorgd volgens beschikbaarheid.

Wij danken u om niet onnodig naar het gemeentehuis of het OCMW te bellen, zodat ons onthaal beschikbaar kan blijven voor andere vragen.

Een burgerinitiatief werd ook opgestart via de sociale media.

Op de facebookpagina CoromasksKraainem kan u in contact komen met burgers van de gemeente die stoffen mondmaskers maken. Link: https://www.facebook.com/groups/521453961875964/