naar top

Stijging cijfers coronavirus: nieuwe maatregelen

Gepubliceerd op ma 27 juli 2020
Vanwege het stijgend aantal besmettingen worden er opnieuw extra veiligheidsmaatregelen genomen.

Er worden nieuwe maatregelen genomen sinds de Veiligheidsraden van vrijdag 24 juli en maandag 27 juli 2020.

Tot nu was de sociale bubbel voor elk individu beperkt tot 15 personen per week. Vanaf woensdag 29 juli 2020 worden dat dezelfde 5 personen voor de komende vier weken en voor een heel gezin (personen die onder hetzelfde dak wonen), dus niet meer per individu. Kinderen jonger dan twaalf zijn niet opgenomen in deze telling. Die 5 personen zijn mensen bovenop uw gezin met wie u dus nauwe contacten mag hebben, contacten waarvoor de veiligheidsafstand niet altijd moet worden gerespecteerd.

Op www.info-coronavirus.be, op de website van het crisiscentrum en in de relevante ministeriële besluiten gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad vindt u alle officiële en recente informatie over de coronacrisis en antwoorden op uw vragen. Gelieve de nieuwe maatregelen strikt op te volgen.

Op de hoogte blijven van nieuwe maatregelen en verwittigd worden bij crisissituaties? Schrijf u in op BE-alert.

Sinds zaterdag 25 juli 2020 zijn de burgemeesters op lokaal niveau bevoegd om extra maatregelen te nemen in overleg met de gouverneur en regionale overheid. Hier vindt u alle gemeentelijke updates van Kraainem over het coronavirus en over eventuele lokale maatregelen.

Mondmaskers

Sinds zaterdag 25 juli 2020 is het verplicht een mondmasker te dragen op markten, rommelmarkten, in drukke winkelstraten, op drukke plekken, in openbare gebouwen die toegankelijk zijn voor het publiek en in horecazaken (behalve wanneer je aan tafel zit). Bijkomend, is het ook verplicht om een mondmasker te dragen in de Potaardestraat. Deze beslissing kan u nalezen in het burgemeesterbesluit

Let op: op het recyclagepark in Wezembeek-Oppem is het dragen van een mondmasker momenteel ook verplicht.

Het is belangrijk om afstand te houden om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Is het niet mogelijk om 1,5 meter afstand te houden? Gebruik dan een mondmasker om elkaar te beschermen.