Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Mondmaskers beschikbaar

Gepubliceerd op wo 05 augustus 2020
Er zijn nog steeds mondmaskers beschikbaar voor de bewoners van Kraainem. Na je aanvraag ontvang je het mondmasker in de brievenbus.

Mondmaskers bestellen

Voor meer informatie inzake gebruik en veiligheidsvoorschriften verwijzen we je naar:

https://www.kraainem.be/nl/mondmaskers

Bij de bestelling van je mondmaskers zal je een vakje moeten aanvinken waarmee je bevestigt voormeld document te hebben gelezen.

De gemeente voorziet één mondmasker per persoon ouder dan 12 jaar. 

Je kan je mondmasker(s) reserveren via volgend aanvraagformulier (één formulier per gezin):

https://www.kraainem.be/nl/formulier/201/mondmaskers-bestelformulier

Mondmaskers dragen in Kraainem

Sinds zaterdag 25 juli 2020 is het verplicht een mondmasker te dragen op markten, rommelmarkten, in drukke winkelstraten, op drukke plekken, in openbare gebouwen die toegankelijk zijn voor het publiek en in horecazaken (behalve wanneer je aan tafel zit).

Let op:

  • Het is ook verplicht om een mondmasker te dragen in de Potaardestraat. Deze beslissing kan je nalezen in het burgemeesterbesluit.
  • Op het recyclagepark in Wezembeek-Oppem is het dragen van een mondmasker momenteel ook verplicht.

Het is belangrijk om afstand te houden om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Is het niet mogelijk om 1,5 meter afstand te houden? Gebruik dan een mondmasker om elkaar te beschermen.

In de provincie Vlaams-Brabant is het vanaf nu verplicht om altijd een mondmasker bij je te hebben als je de deur uitgaat. Voor kinderen jonger dan 12 jaar geldt de verplichting niet.