Dit nieuwsbericht is niet actueel!

COVID-19: update en gouden regels

Gepubliceerd op wo 23 september 2020
Er zijn enkele aanpassingen aan de coronamaatregelen doorgevoerd na de Nationale Veiligheidsraad. Het blijft van belang om de zes gouden regels te volgen.

Na de Nationale Veiligheidsraad van 23 september 2020 zijn er enkele aanpassingen doorgevoerd in verband met onder andere onze sociale contacten en de quarantaineregels.

Wat de sociale contacten betreft, mogen mensen iedereen zien die ze willen zien, op voorwaarde dat ze altijd afstand houden en, als dat niet mogelijk is, een mondmasker dragen. In elk geval mogen mensen niet meer dan 10 personen ontmoeten op dezelfde plaats op hetzelfde moment (kinderen niet inbegrepen).

Nauwe contacten met iemand die geen deel uitmaakt van het gezin, gedurende meer dan 15 minuten, zonder de veiligheidsafstand te respecteren en zonder masker, moeten zoveel mogelijk worden beperkt. Als mensen toch een referentiecijfer willen (studies tonen aan een meerderheid daar nood aan heeft) raden experts aan om in dit stadium individueel met niet meer dan 5 personen (buiten het gezin) per maand nauwe contacten te hebben. 

Alle updates vind je op de website van het crisiscentrum.

Het is van belang om deze zes gouden regels te blijven volgen:

  1. Was en ontsmet je handen geregeld
  2. Doe je activiteiten liefst buiten
  3. Denk aan kwetsbare personen
  4. Hou minstens 1,5 meter afstand
  5. Beperk je nauwe contacten
  6. Volg de regels over bijeenkomsten

Je kan nog steeds mondmaskers bestellen. De gemeente voorziet één mondmasker per persoon ouder dan 12 jaar.  Je kan je mondmasker(s) reserveren via volgend aanvraagformulier (één formulier per gezin): https://www.kraainem.be/nl/formulier/201/mondmaskers-bestelformulier. Na je aanvraag ontvang je het mondmasker in de brievenbus.

Hou het veilig en hou vol.