Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Laat je vaccineren!

Gepubliceerd op vr 19 februari 2021
Oké, maar waar, wanneer en hoe?

Ook jij, inwoner van Zaventem, Kraainem of Wezembeek-Oppem, hebt waarschijnlijk heel wat vragen over de vaccinaties tegen COVID-19. Wanneer ben ik aan de beurt? Krijg ik een uitnodiging? Enzovoort.

Dat is normaal. We hebben echter nog niet op alle vragen een antwoord. Weet dat we er de komende weken alles aan doen om de onduidelijkheid zoveel mogelijk weg te nemen.

Wat weten we wel al?

Het vaccinatiecentrum in de Skyhall krijgt stilaan vorm. Alle inwoners van Zaventem, Kraainem en Wezembeek-Oppem zullen hier tussen maart en oktober terecht kunnen om een vaccin te krijgen. Op dit moment is de voorziene startdatum 22 februari. Om dan te kunnen starten zijn we echter afhankelijk van de verstuurde uitnodigingen én van de levering van de vaccins. Die verantwoordelijkheid ligt niet bij de gemeenten. De hogere overheid heeft wel al bepaald wie er eerst aan bod komt en we krijgen binnenkort ook meer nieuws over de timing van de vaccins.

We doen er ondertussen alles aan om goed na te denken over veiligheid, parkeermogelijkheden, voldoende fietsenstallingen, openbaar vervoer, vervoer voor minder mobielen,… Ook voor mensen met specifieke beperkingen die al dan niet een begeleider nodig hebben, zoeken we naar een zo vlot mogelijk verloop van de vaccinatie.

Dank je wel, vrijwilliger!

Je hebt je al opgegeven om mee te werken in het vaccinatiecentrum of je bent van plan om dat nog te doen? Dat kan nog altijd via www.eerstelijnszonedruivenstreek.be. Dankjewel daarvoor!

We zijn je niet vergeten. Het vraagt echter heel wat tijd om de juiste puzzel voor personeelsinzet te leggen. Je mag zeker de komende weken een bericht verwachten over hoe en waar we jouw hulp kunnen gebruiken.

Nog even geduld …

We weten dat je geduld al heel erg op de proef is gesteld. Als we zien wat er al gerealiseerd is op zo’n korte tijd in de Skyhall, dan geeft dat vertrouwen. Hou dus nog even vol, wacht op je uitnodiging en laat je vaccineren van zodra dat kan.

Voor alle vragen over het vaccinatiecentrum Skyhall in Zaventem, surf naar www.vaccinskyhall.be of bel naar de infolijn van het vaccinatiecentrum 02 713 87 15.

Voor algemene vragen kan je surfen naar www.info-coronavirus.be, bellen naar de infolijn 1700 of mailen naar corona@kraainem.be.