Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Vaccinatie op secundaire scholen en Vaccibus

Gepubliceerd op do 16 september 2021
Kraainem, Wezembeek-Oppem en Zaventem gaan met de Eerstelijnszone Druivenstreek een stap verder in het opkrikken van de vaccinatiegraad.

De gemeenten Kraainem, Wezembeek-Oppem en Zaventem gaan met de Eerstelijnszone Druivenstreek een stap verder in het opkrikken van de vaccinatiegraad. Met diverse initiatieven wenst men een laatste sprint te organiseren met zicht op het einde van de vaccinatiecampagne.

Op 31 augustus sloot het vaccinatiecentrum Skyhall haar deuren. Jongeren, personen die hun 2de prik nog moeten krijgen of die toch gevaccineerd willen worden na eerdere twijfel, kunnen nu terecht in het vaccinatiecentrum de Maalderij te Sterrebeek, Walenhof 17.

Vaccinatie op secundaire scholen

Gezien er in onze regio een lage vaccinatiegraad wordt vastgesteld bij de 12- tot 18-jarigen, wordt overgegaan tot prikmomenten in de secundaire scholen.

Op 10 september trok een mobiel team naar de scholen om jongeren ter plaatse te vaccineren; een succesvol initiatief met een 80-tal vaccinaties. Ook op 17 september trekt het mobiele team naar de secundaire scholen. Heel wat van de jongeren waren in de voorbije periode met vakantie of zaten in quarantaine, waardoor ze niet gevaccineerd konden worden. Nu hebben ze de kans om dit op een vlotte manier te doen zonder enige verplaatsing en zonder echt veel lessen te moeten missen.

Uiteraard moeten minderjarige scholieren wel de toestemming krijgen van hun ouders om zich te laten vaccineren.

Vaccibus

De gemeenten en de eerstelijnszone Druivenstreek willen ook mensen bereiken die moeilijk in het vaccinatiecentrum raken. Zo zal een vaccinatiebus door de gemeente trekken en krijgen inwoners de kans om zich in hun buurt te laten vaccineren.

Iedereen die al een uitnodiging tot vaccinatie ontving en nog geen afspraak voor een prik in het vaccinatiecentrum vastlegde, kan langskomen. Reserveren is niet nodig, spring gewoon binnen. Er wordt gevaccineerd met Pfizer of Johnson & Johnson.

De flow in de vaccibus is grotendeels dezelfde als in het vaccinatiecentrum: controle van de identiteitsgegevens, medische vragenlijst, de prik en tot slot 15 minuten wachten. Een apotheker, een arts en medische medewerkers reizen mee met de bus zodat alles veilig en correct verloopt.

De eerste stop van de bus op 11 september in Zaventem was alvast een groot succes.

Nieuwe data!

De vaccibus staat zaterdag 2 oktober opnieuw in Zaventem op de volgende plaatsen

  • Hoekplein 10-12u
  • Bosstraat (hoek Tuinwijkstraat) 13-15u
  • Kerkplein 16-18u

Op zaterdag 25 september en zaterdag 16 oktober vind je de vaccibus in

  • Sint-Stevens-Woluwe: 10-12u – W. Servranckxplein
  • Kraainem: 13-15u - Kruisveld
  • Wezembeek-Oppem: 16-18u – Wijk Ban Eik (Ban Eiklaan)