Warme oproep over het ontvangen van Oekraïense vluchtelingen

Gepubliceerd op vr 29 april 2022
Het lokaal bestuur bereikte de kaap van 100 Oekraïense vluchtelingen in Kraainem. Bij deze een warme oproep om niet op zelfstandige basis nieuwe vluchtelingen op te vangen.

Het lokaal bestuur Kraainem heeft vandaag meer dan 110 Oekraïners op zijn grondgebied opgevangen. Al deze personen zijn terecht gekomen bij private opvanggezinnen, die wij van harte wensen te bedanken voor hun solidariteit. Daarnaast willen wij ook alle andere Kraainemnaars bedanken die zich op één of andere manier reeds hebben ingezet of willen inzetten om de Oekraïners te helpen. Dit waarderen we erg!

De gemeente wil echter ook aandacht vestigen op de verhoogde werkdruk die deze crisis voor haar diensten en medewerkers met zich meebrengt. De gemeente besliste – vanaf het begin – om maximaal 100 Oekraïners op te vangen in Kraainem. Dit aantal hebben we ondertussen bereikt. Om onze diensten naar alle burgers toe optimaal te kunnen garanderen, doen wij een warme oproep om niet op zelfstandige basis nieuwe vluchtelingen op te vangen. Vraag eerst bij de gemeentelijke administratie na of dit mogelijk is. Onze diensten, meer bepaald het OCMW, dienen elke Oekraïner te ontvangen en te helpen. Ook naar de toekomst toe wensen wij deze mensen, en al onze andere burgers, de nodige tijd en aandacht te geven die zij verdienen. Om onze alledaagse werking niet in het gedrang te brengen, vragen wij jou om hiermee rekening te houden in de toekomst. Dankjewel!

Vragen? solidair@kraainem.be