Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Herfstvaccinatie

Gepubliceerd op do 01 september 2022
De vaccinatiecentra in Vlaanderen zijn gestart met de uitnodigingen voor de herfstvaccinatie. De eerste afspraken voor vaccinatie worden gepland vanaf 12 september.

Eerste uitnodigingen naar kwetsbare groepen en zorgverleners

Voor mensen vanaf 65 jaar, mensen met verzwakte immuniteit en voor wie werkt in de zorg is de herfstvaccinatie sterk aanbevolen. Zij zullen eerst uitgenodigd worden.
 
Daarna volgen de uitnodigingen naar alle 18+’ers die zich eerder al lieten vaccineren met minstens een basisvaccinatie. Ook zij krijgen de kans om hun bescherming op te krikken en zich beter te wapenen tegen de verwachte Covid-pieken in de herfst- en winterperiode.
 
Om uitgenodigd te worden voor de herfstcampagne, moet je laatste prik minstens 3 maanden geleden zijn. Ook moet je over een volledige basisvaccinatie tegen Covid-19 beschikken. Heb je nog geen eerste of tweede prik ontvangen, en wens je deze toch, dan kan je contact opnemen met onze infolijn. Je kan hen bereiken op 02 713 87 15.

Hoe word je uitgenodigd?

Net als bij vorige campagnes ontvangt iedereen met een officieel adres in Vlaanderen zijn uitnodiging per post op het thuisadres, in je e-box of burgerprofiel en via e-mail als dat gekend is.

Vaccinatiecentrum Zaventem start met vaccineren op 12 september

Met deze uitnodiging kunnen mensen een afspraak voor vaccinatie maken vanaf 12 september. In de uitnodiging staat een code waarmee je zelf online een afspraak kan maken. Lukt dat niet, dan staat onze infolijn klaar om te helpen (02 713 87 15).

Maak geen afspraak wanneer je elders gevaccineerd wordt (bv. via je werkgever, ziekenhuis, woonzorgcentrum, …). Op die manier kan het vaccinatiecentrum de beschikbare vaccins optimaal inzetten.

Ook QVAX binnenkort beschikbaar

Net als bij vorige vaccinatiecampagnes zullen mensen zich via QVAX kunnen aanbieden om snel opgeroepen te worden als er een plaats vrij is in het vaccinatiecentrum. Zo kunnen zij door het vaccinatiecentrum uitgenodigd worden wanneer iemand anders niet ingaat op zijn uitnodiging. Uiteraard zullen ook via QVAX de eerste vaccinaties pas gebeuren vanaf 12 september.

Meer informatie over de herfstvaccinatie tegen Covid-19 vind je op www.laatjevaccineren.be.

Lees meer artikels over