Kies mee de naam voor het nieuwe ontmoetingscentrum van het OCMW

Gepubliceerd op vr 14 juni 2024
Fase 2: je kan vanaf nu stemmen op jouw favoriete naam!

De werken aan het nieuwe gebouw van het OCMW, vlakbij het OCMW Kraainem, zijn bijna klaar. Het gebouw wordt dus binnen enkele maanden opgeleverd, maar... we zijn nog op zoek naar een naam en hiervoor vragen we JOUW hulp!

Het ontmoetingscentrum

Het ontmoetingscentrum zal dienen als een plek waar de inwoners van Kraainem elkaar kunnen ontmoeten of simpelweg tot rust kunnen komen. Een gezellige babbel slaan met een kopje koffie of thee in de rustige binnenruimte of op het terras, de krant lezen of samen genieten van een gezelschapspelletje... De bedoeling is om mensen samen te brengen via een uitgebreid aanbod aan activiteiten; recreatief, informatief en vormend. Er zal ook een publieke computerruimte met gratis toegang tot het internet zijn.

Daarnaast zullen ook enkele gemeentelijke diensten in dit gebouw onderdak nemen: het seniorenrestaurant van het OCMW Lunch & Co/Resto & Co zal zich hier vestigen, en voor de mindermobielendienst MOBILO en onze collega’s van de thuiszorg, wordt het centrum hun nieuwe werkplek. 

Op de eerste en tweede verdieping zullen acht appartementen dienst doen als noodwoningen, om er onder andere vluchtelingen op te vangen in afwachting van hun erkenning.

Kraainem Connect: kies mee de naam!

Bij deze nieuwe, mooie plek in Kraainem hoort een aantrekkelijke en bijpassende naam, en die willen we zoeken met behulp van de burgers van Kraainem. Dit wordt het allereerste participatieproject via ons gloednieuw participatieplatfrom Kraainem Connect!

Op Kraainem Connect kan elke burger van Kraainem zich registreren om deel te nemen (en op de hoogte te blijven) van alle participatieprojecten die de gemeente publiceert. Voor bepaalde projecten, zoals in dit geval, zijn er meerdere fases. Op het platform wordt elke fase zorgvuldig beschreven en kan je op een tijdslijn zien in welke fase het project zich op dat moment bevindt.

Door vaker de burgers van Kraainem te betrekken in gemeentelijke projecten, willen we de band tussen de burgers en de administratie sterker maken. We willen de stem van de Kraainemnaar horen en hem/haar/hen ook laten weten dat ze gehoord wordt!

Hoe kan ik deelnemen aan het participatieproject?

  • Maak een account aan op www.kraainem-connect.be
  • Ga naar het project ‘Kies mee een naam voor het nieuwe ontmoetingscentrum van het OCMW!’
  • In Fase 1 kan je zoveel ideeën ingeven als je wilt! (deze fase is al afgelopen)
  • In Fase 2 kan je stemmen op een aantal geselecteerde namen. (Fase 2 loopt van vrijdag 14 juni tot en met vrijdag 21 juni)
    • Je hebt recht op drie stemmen die je kan verdelen over de zeven verschillende opties. Heb jij één ultieme favoriet? Dan kan je jouw drie stemmen inzetten op deze naam.

Eind juni 2024 wordt de nieuwe naam bekend gemaakt... Spannend!

Problemen of vragen? Stuur een mailtje naar participatie@kraainem.be

Openingsuren en contact:

OCMW

adres
Arthur Dezangrélaan 17
1950 Kraainem
tel.
02 719 20 40
e-mail
info@ocmw.kraainem.be
KBO
0212.189.973