Thuiszorg

Gezinshulp

Wij verlenen hulp aan inwoners van de gemeente die door ziekte, leeftijd, handicap of bijzondere omstandigheden tijdelijk of langdurig hulp nodig hebben in het dagelijkse leven.  Deze hulp bestaat uit:
  • verzorgende hulp : helpen bij het toilet, aan- en uitkleden, haar -, hand- en voetverzorging, …
  • praktische huishoudelijke hulp: boodschappen doen, hulp bij het bereiden van de maaltijden, afwassen, was / strijk, verstelwerk, …
  • morele steun: een luisterend oor bieden in moeilijke momenten, rouwverwerking,…
  • administratieve hulp: ondersteuning bij financiële verrichtingen (bank, post,…) en bij het invullen van documenten.

De hulp die wordt geboden zorgt ervoor dat de cliënt zo lang mogelijk in zijn vertrouwde omgeving blijft en kan een aanvulling zijn bij de zorg van familie, derden en andere professionele hulpverleners.  Sedert 1 januari 2012 maakt deze dienst deel uit van de regionale dienst gezinszorg en aanvullende thuiszorg van de Welzijnskoepel West-Brabant.

Kostprijs
De bijdrage voor de gezinszorg wordt bepaald volgens het inkomen. Dit gebeurt aan de hand van de officiële schaal van het Ministerie van Gezin en Maatschappelijk Welzijn.  Er wordt rekening gehouden met het inkomen, de gezinslast en de zorgbehoevendheid.  De bijdrage wordt jaarlijks herzien.

Poetshulp

Indien poetsen een te grote inspanning vergt omwille van uw leeftijd, ziekte of handicap, kan u beroep doen op de poetsdienst van het OCMW.  De poetshulp komt 1 x per week of 1 x per 14 dagen bij u poetsen. Hij/zij doet het onderhoud van de bewoonde delen van de woning.

Kostprijs
De poetshulp kan betaald worden met dienstencheques. Je ontvangt hierop een fiscale aftrek van 20%.

Openingsuren en contact:

adres
Arthur Dezangrélaan 17
1950 Kraainem
tel.
02 719 20 40
e-mail
thuiszorg@kraainem.be