Coronavirus - COVID-19

Samen op afstand

Op deze pagina vind je alle gemeentelijke informatie van Kraainem over het coronavirus, rechts onder ‘Nieuws’ vind je recente updates.

Op www.info-coronavirus.be en op de website van het crisiscentrum staat alle officiële en recente informatie over de coronacrisis en antwoorden op veel gestelde vragen.

Op de hoogte blijven van nieuwe maatregelen en verwittigd worden bij crisissituaties? Schrijf je in op BE-alert.

Heb je hulp nodig? Het OCMW kan je helpen

Strengere maatregelen

De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben in het Overlegcomité beslist om over te gaan tot een verstrengde lockdown, vanaf 2 november 2020.

Alle updates vind je op de website van het crisiscentrum.

Het is van belang om deze zes gouden regels te blijven volgen:

  1. Was en ontsmet je handen geregeld
  2. Doe je activiteiten liefst buiten
  3. Denk aan kwetsbare personen
  4. Hou minstens 1,5 meter afstand
  5. Beperk je nauwe contacten
  6. Volg de regels over bijeenkomsten

Mondmaskers

In de provincie Vlaams-Brabant blijft het verplicht om een mondmasker bij je te hebben als je de deur uitgaat. Het dragen van een mondmasker is verplicht in Vlaams-Brabant op bepaalde openbare plaatsen (markten, kermissen, evenementen, recyclageparken en alle voor publiek toegankelijke gebouwen), alsook voor toeschouwers bij sportactiviteiten. Voor kinderen jonger dan 12 jaar gelden deze verplichtingen niet.

Het is belangrijk om afstand te houden om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Is het niet mogelijk om 1,5 meter afstand te houden? Gebruik dan een mondmasker om elkaar te beschermen.

Gebruiksaanwijzing mondmaskers

Let op:

  • Het is ook verplicht om een mondmasker te dragen in de Potaardestraat. Deze beslissing kan je nalezen in het burgemeesterbesluit.
  • Op en rondom de speelpleinen is het verplicht voor begeleiders/ouders om een mondmasker te dragen.
  • Op het recyclagepark in Wezembeek-Oppem is het dragen van een mondmasker momenteel ook verplicht.

Openingsuren en bereikbaarheid gemeentelijke diensten

Het gemeentehuis en het OCMW zijn zeker tot 31 december 2020 enkel toegankelijk op afspraak, voor meer informatie en updates: https://www.kraainem.be/nl/Openingsuren-contact.