Vaccinatie

In december 2020 is België gestart met de vaccinatie tegen het coronavirus. Vaccinatie is vrijwillig en gratis voor elke burger. Het vaccinatiecentrum Zaventem (Groenstraat 21AB, 1930 Zaventem) zal de komende maanden dienst doen als vaccinatiecentrum voor de inwoners van Zaventem, Kraainem en Wezembeek-Oppem.

Voor alle vragen over het vaccinatiecentrum Zaventem, surf naar www.vaccinzaventem.be of bel naar de infolijn van het vaccinatiecentrum 02 713 87 15.

Update 12/01/2022: zaterdag 15/01 start de kindervaccinatie 5 – 11 jarige

Vaccinatiecentra Zaventem en Tervuren werken zonder prebooking. Dat betekent dat ouders zelf een afspraak moeten vastleggen aan de hand van de vaccinatiecode. Alle kinderen uit de doelgroep werden samen uitgenodigd, zodat broers en zusjes samen kunnen ingepland worden.

Indien vaccinatie niet gewenst is of men nog twijfelt, moet er geen actie ondernomen worden.

Wie resoluut tegen de vaccinatie is, kan weigeren. Dit moet gebeuren door de ouder zelf: digitaal via de vaccinatiecode of door fysieke aanmelding van min. 1 ouder in het VC met ID ouder, ID kind en bewijs van gezinssamenstelling. Een weigering leidt tot deactivatie van de vaccinatiecode die enkel door de huisarts kan ongedaan gemaakt worden.

Er worden GEEN kinderen gevaccineerd zonder toestemming van de ouder.

ELZ Druivenstreek vaccineert 5-11 jarigen bovendien enkel in onze 2 vaccinatiecentra (Zaventem en Tervuren) en niet in onze scholen.